BRANDA SEKTÖRÜNDE MARİNE KUMAŞI

Marine Kumaşları

Kumaş çok eski yıllardan belli elbise, branda,  gölgelik gibi çeşitli ürünler üretmek amacı ile değişik renk, boyut ve dokuda üretilmektedir. Kumaşlar; döşemelik kumaş, keten kumaş, marine kumaş,  pamuk kumaş, perdelik kumaş, kot kumaş gibi çeşitli üretim amaçlarına göre de üretilmektedir. Makalemizin konusu olan marine kumaş ise; marine sektöründe sıklıkla kullanılan bir kumaş türü olup genellikle yat ve tekne gibi deniz ulaşım araçlarında kullanılmaktadır.

Marine kumaş tekne, yat ve benzeri marine sektöründe bir kumaş türüdür. Tekne ve yatlarınızın içerisinde bulunan oturma gruplarında kullanabileceğiniz bir kumaş olup aynı zamanda da tekne ve yatlarınızda güneşten korunabilmek amacıyla da kullanabilirsiniz.  Kumaş almaya karar veren kullanıcıların büyük çoğunluğu ilk olarak alacakları kumaş hakkında bilgi edinmek için kumaşın yapısını, kalitesini, fiyatını ve benzeri özelliklerini arama motorları üzerinde araştırmaktadırlar.

Her üründe olduğu gibi marine kumaşta da fiyat performans şeklinde üretilen çeşitleri bulunmaktadır. Bu yazımızda sizlere marine kumaşı satın almaya karar verdiğinizde marine kumaşınızı alırken nelere dikkat etmelisiniz? Marine kumaşı alırken alacağınız kumaşın kaliteli bir kumaş olup olmadığını nasıl anlayabilirsiniz? Marina kumaş alırken dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir? gibi konulardan bahsedeceğiz.

Marine Kumaş Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir?

Her ürünü alırken dikkat etmeniz gereken noktalar olduğu gibi marine kumaşı alırken de dikkat etmeniz gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Öncelikle marine kumaşı almaya karar verdiyseniz özelliklede internet üzerinden kumaşınızı satın almaya karar verdiyseniz güvenilir ve bilindik sitelerden kumaşınızı almanızı öneririz.

Marine kumaşını almaya karar verdiğinizde ilk dikkat etmeniz gereken konulardan biri kumaşın kalitesi olmalıdır. Özellikle hava şartlarına göre dayanıklılığına dikkat etmenizi öneririz. Kumaşın sahip olduğu yapı, yani pamuk mu, polyester mi hangi maddeden üretilmiş, bunu bilmeniz kumaşın kaliteli bir kumaş olup olmadığını anlamanızda yardımcı olacaktır.

Marine kumaş almaya karar verdiğiniz de dikkat etmeniz gereken bir diğer madde ise alacağınız kumaşın fiyatıdır. Seçmiş olduğunuz kumaşın ucuz olması ilk etapta hoşunuza gidebilir fakat fiyatı ucuz diye kesinlikle aldanmayın. Ucuz kumaşlar genellikle uzun süreli kullanımlarda çok çabuk yıpranabilmektedir. Bu nedenle alacağınız kumaşın fiyatından önce yukarıda da belirttiğimiz gibi kalitesine dikkat etmenizi tavsiye ederiz.

Marine Kumaşları, Tentelik Akrilik Kumaşlardan Ayıran Noktalar Nelerdir?

Marine kumaşlar tentelik akrilik kumaşlar ile karıştırılmamalıdır. Tentelik akrilik kumaşlar her ne kadar marine kumaşlara benzese de, mukavemet ve denize ortamına dayanıklılık konusunda aralarında çok fark vardır. Aralarındaki en büyük fark ise, marine kumaşların üzerinde deniz ortamına ve güneşe dayanımını arttıran “sıvama” diye tabir edilen özel pvc kaplama bulunmasıdır. Bu kaplama kumaşın iç yüzeyinde bulunur.

Marine kumaş satın alırken kumaşın marka modeline de dikkat etmek gerekir. Sunbrella markasında Plus Serisi, Recasens markasında Recwater Serisi ve Sattler markasında Noutex Serisi güvenilir ve başlıca bilinen markalardır.

Marine kumaş ve aksesuarlarını aşağıdaki linkten de inceleyebilirsiniz.

https://www.brandamarketim.com/tekne-kumaslari-ve-aksesuarlari

Etiketler: branda, tekne, gölgelik, çadır, marine, marine kumaş, yat, tekne, yaz, güneş
Haziran 26, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR